Honduras

Insula parea pustie fara puhoaiele de turisti din alte zone…un mic paradis. Este situata in mijlocul golfului ‘de Fonseca’ cu vedere spre 3 tari: in stanga El Salvador, in fata Honduras, iar in dreapta Nicaragua.
In putinul timp petrecut pe insula am intalnit doar doi turisti: o elvetianca cuplata cu un francez.
Noah, auziti dracie! Astia doi au lucrat in State o luna la taiat de ‘frunze’ (stiti voi la ce ma refer) si au castigat nici mai mult, nici mai putin de 8000 de dolari. Uite asa fac unii bani de excursii, in timp ce altii exceleaza la birou :))
Din pacate, am stat doar doua zile pe insula, dar suficient cat sa o batem la picior in lung si-n lat.
Stand de vorba cu un localnic am aflat ca pe vremuri insula fusese un important punct strategic: incepand de la pirati si pana acum cativa ani.
Tipul ne-a indicat drumul spre una din pesterile piratilor, unde s-a descoperit recent o amuleta plina de pietre pretioase…
Cunostea mosuletul intreaga lume, chiar daca nu o vazuse niciodata. O cunoscuse prin ochii comercianților care-i calcasera pragul.
Iar acum insula parea pustie…trist.

In cea de-a doua zi am urcat pe vulcanul situat in mijlocul insulei, pentru a admira apusul.
Odata ajunsi pe marginea craterului, ne-am trezit ca nu putem vedea nimic din cauza balariilor. Offf.
Am luat-o la vale in fuga pana la primul luminis si am prins un final fain de apus. Apoi am orbecait pe bolovani pana la intrare in sat, unde ne-am inarmat cu pietre si bate pentru a ne apara de cei mai buni prieteni ai omului…cainii :)

Urmatoarea aventura: Sporturi ‘extreme’ in Nicaragua

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.