Shanghai/Suzhou/Tongli/Hangzhou

Dupa croaziera pe Yangtze planul era sa urcam pe muntele Huang Shan, aflat la cateva sute de km distanta (o aruncatura de bat in China).
Am ajuns in ceva gara si surpriza…biletele pentru urmatoarele 3 zile erau vandute (pana si la trenurile de mare viteza). Dupa ce am stat de vreo 5 ori la coada, ca sa evitam enervarea peste limita a chinezilor si asa agitati, am reusit sa cumparam 2 bilete: unul spre ceva oras intermediar in care urma sa petrecem o noapte, iar al doilea spre Shanghai. Cu ajutorul unui neamt am reusit sa rezervam si o camera la ceva hostel din orasul intermediar. Totul parea sa intre pe un fagas normal.
Am ajuns in respectivul oras la 5minute dupa plecarea ultimul metrou. Orasul fiind imens, era mult mai rentabil sa dormim la unul dintre hotelurile de pe langa gara, decat sa dam banii pe taxi.
Ghici ce?!…L-au refuzat pe R la 5 hoteluri si culmea e ca nu din cauza aspectului salbatic :))) Ne-am prins mai tarziu ca nestiind engleza prefera sa nu se complice.
Uite asa am ajuns sa dormim in gara, tot cu zambetul pe buze. :)

Cat ghinion poate sa aiba omul intr-o perioada atat de scurta?!

A doua zi, dupa ce ne-au legitimat politistii de vreo 2-3 ori, pe R l-au apucat durerile ‘facerii’ si nu de emotie. :)))
Urmatoarea dimineata ne-am dus la ceva spital international din Shanghai. Parea totul foarte simplu, dar cine stia ca sunt 2 strazi cu acelasi nume, cu o mica diferenta de un N (de la Nord). Uite asa ne-am plimbat vreo 2 ore pe niste bulevarde imense.
Am ajuns intr-un final la spital si surpriza: consultatia costa 85 de dolari, iar asigurarea noastra e de… beep…banii ii primesti la intoarcerea in tara (cine stie cand ne vom intoarce?!). I-a cazut barba lui R cand a auzit ‘scorul’…nici nu vroiam sa stim cat va costa setul de analize ce urma sa-l faca pentru a i se pune un diagnostic. In plus, trebuia sa sunam la asigutator, iar telefonul lui R cu credit pe el era suspendat :))
Ne-am hotarat sa mergem la pizza si sa mai stam 2 zile in Shanghai. Planul era sa activam telefonul, sa sunam la asigurator si sa mergem a doua zi iar la spital.
Am savurat pizza si daca tot eram intr-un centru comercial ne-am tarat prin 4 mall-uri imense dupa sandale, ca umblam de cateva zile in slapi.
Ghici ce?!…preturile erau peste 50 de dolari. Scump maica, scump. Am renuntat sa-mi mai iau ca oricum nu aveau marimea mea (au maxim 38). In concluzie: marimea conteaza!!!
Ne-am intors la hostel pe la 6 si ghici ce?!…nu mai aveau camere libere pentru urmatoarea zi.
Ne-am hotarat sa urmam planul initial si sa plecam in Suzhou, ca oricum luasem biletele de tren.
Ghici ce?!…La spital cand i-au scanat pasaportul lui R au cazut biletele de tren din el. Ne-am trezit ca nu le mai aveam. :)))

Ca o paranteza…de la gara nu poti cumpara bilete de tren decat pentru urmatoarele 2 zile. Daca le cumparam online ne taxeaza 5 dolari pe bilet ca suntem straini. Planul era sa mergem la ceva oficiu care te taxeaza doar 5yuani, dar n-am mai ajuns.
Ne uitam ca prostii pe site si vedeam cum se vand biletele ca painea calda (chinezii au site special de unde pot cumpara).
In concluzie, am stat 3 zile in Shanghai si am vazut doar mall-uri, bulevarde, un spital, zeci de statii de metrou si un pic centrul si promenada. Fain oras.

A doua zi dimineata am alergat printr-o ploaie infernala cu apa pana peste glezne ca sa luam biletele de la spital si sa prindem trenul.
Ghici ce?! …L-am pierdut la mustata.
Povestea e lunga…mi-a ramas ceasul in urma cu vreo 30 de min si m-am trezit la 7 in loc de 6.30…la spital n-au vrut sa-i dea lui R biletele pana nu a venit X cu autoritatea necesara etc.
Intr-un final am ajuns in Shuzou cu un tren de mare viteza (300km/h). Surprinzator a fost faptul ca ne-au inapoiat integral banii pe biletele anterioare.
Suzhou este considerat ca fiind Venetia Chinei (departe de a fi adevarat). Toata ziua am umblat dupa pizza, recomandarea ‘doctorului’ pentru problema lui R si dupa papuci (cu greu am gasit marimea care sa se potriveasca perfect :))))
Oraselul e fainut. E plin de canale si gradini in stil chinezesc (lacuri, pietre si nuferi).
Dupa doua zile ne-am mutat tabara intr-un alt orasel, Tongli, pe acelasi tipar, dar mult mai cochet. Atractia principala pentru noi era muzeul sexului, dar spre marea noastra dezamagire era in renovare.
Urmatoarele doua zile ni le-am petrecut in orasul Hangzhou, fosta capitala imperiala, unde stiam de la tata ca e lacul cu o mie de insule. Nu ne-am batut capul sa cautam detalii despre el pe net. Ne-am inchiriat biciclete si am pedalat in jurul singurului lac ce aparea pe harta (West lake, patrimoniu UNESCO). Am vazut si cateva petece de pamant ce pareau a fi insulite, dar in nici un caz nu erau o mie. Eh, chinezii astia probabil ca exagereaza. Ne-am prins mai tarziu ca gresisem lacul (cel cu o mie de insule e situat in regiune, nu in oras). :)))) E greu de crezut, dar nu avem prea mult timp pentru documentare.

P.S. Dupa 3 zile petrecute mai mult pe toaleta R si-a revenit: pizza a facut minuni.

Urmatoarea aventura: muntele Sanquing Shan

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.