Karnataka si Goa: Bolovani, ruine si plaje

Odata cu intrarea in noul an am inceput ultima cursa contra cronometru din India: 14 zile, 7 puncte de interes.

Prima oprire: Mysore

Am petrecut cateva zile faine filosofand cu Sile (romanul pribeag cu care ne-am imprietenit in Nepal). Cazarea a fost dementiala. Prima noapte am petrecut-o intr-un hotel care arata mai degraba a puscarie (cu scari pe mijloc, fara geamuri etc.). A doua zi, de bine ce ne-a fost, ne-am mutat intr-un fost spital transformat in hotel :)

A doua oprire: Hampi…superba locatie.

Bolovani si ruine cat vedeam cu ochii.
Din pacate am nimerit prost. Peste doua zile urma sa inceapa ceva festival, ce il avea ca invitat de onoare pe prea-iubitul prim ministru.
Au curatat baietii toate drumurile (principale) in timp record, de ziceai ca zona e parasita. Singurele care au ramas ‘pe metereze’ au fost vacile. Tot pe mijlocul drumului isi faceau veacul.
Golul ramas s-a umplut peste noapte de 8000 de politisti, care mai de care mai mandru de bâta lui.
Va intrebati probabil ce a fost rau in asta.
E simplu. Cei mai afectati au fost micii intreprinzatori de pe marginea drumului, care timp de cateva zile n-au mai putut vinde nici un ceai si n-au mai putut lipi nici un pantof…deci n-au mai avut ce pune pe masa in fiecate seara.
Urmatorii impactati au fost proprietarii de hosteluri/hoteluri si angajatii lor.
Cum primul ministru nu a venit cu mana goala, ci a adus dupa el o armata, frigiderele s-au golit rapid, iar camerele s-au ocupat brusc de indivizii cu chipiu (cei cu bâte fiind cazati in corturi)…totul fiind trecut pe pierdere deoarece politistii nu platesc.
Ultimii afectati am fost noi. Am fost obligati sa le cedam camera noastra superba si sa ne mutam intr-o bomba. Ah, ce chef de harță aveam, dar m-a potolit proprietarul. Pana la urma pentru noi era un sacrificiu minor, dar ei an de an in perioada festivalului sunt nevoiti sa le cedeze jumatate din camere.
In final, ne-am cocoțat rapid pe toti bolovanii, iar a doua zi ne-am luat talpasita spre Goa. Nu aveam de gand sa participam la o asemenea mascarada conceputa doar pentru burtile pline, nu si pentru indianul de rand.

A treia oprire: Goa

Goa este o regiune turistica cu plaje faine, dar plina de baruri si vorbitori galagiosi de engleza beti zi lumina…de noapte sa nu mai vorbim.
Interesant e cum se plimba nestingherite vacile pe plaja, printre umbrelute si burti albe. Dupa ce se satura de soare dau o tura prin restaurante de unde isi iau portia de dosa. E clar ca o duc mult mai bine decat cele din zona centrala a Indiei, care se hranesc doar cu gunoaie si plastic.
A urmat o calatorie ‘scurta’ cu trenul…a durat doar doua zile. Cu cat inaintam spre nord cu atat peisajul devenea tot mai arid, iar prin tren se perindau din ce in ce mai multi vanzatori ambulanti, dar si cersetori de toate tipurile.
Cei mai simpatici erau un fel de ‘ladyboys’. Barbati imbracati in femei care bat de doua ori din palme (nu inteleg de ce) si apoi iti cer bani. Scuza lor este ca fiind diferiti nu se pot anagaja. Culmea e ca indianul de rand ii crede si le finanteaza lenea. He he, la un moment dat, un francez somnoros trezit din somn de unul dintre ladyboys i-a intins biletul crezand ca-i nasul. :)
Tot din capitolul ciudatenii si realitati:
– Isi macheaza copiii cu creion dermatograf in jurul ochilor ca sa para mai destepti;
– In cele mai multe cazuri parintii decid cu cine li se casatoresc bietii copii etc.

Urmatoatea aventura: Mizerie si opulenta (Rajasthan si Delhi)

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.