Bangkok-Songkran festival- partea a II-a (14 Aprilie)

Am supravietuit si celei de-a doua zi a festivalului. Am ajuns la concluzia ca este o varianta ‘evoluata’ a stropitului de la noi. Diferenta este ca aici te uda cu furtunul sau galeata si doar din cand in cand te stropesc cu parfum. Am plecat la amiaza morti de foame si de caldura sa-mi cumpar sandale, deoarece ghetele mele din piele intoarsa n-au facut fata (chiar daca il ascultam pe Razvan si-mi luam ghete impermeabile tot era degeaba). Zis si facut, dar am ajuns doar pana la coltul strazii si a inceput nebunia. Am renuntat repede la idee, m-am incaltat cu sandalele lui R numarul 44, sa vad si eu cum este sa traiesti pe picior mare si am pornit la atac.
Nu puteam face asta pe stomacul gol asa ca ne-am oprit la prima terasa sa potolim bestia cu pad-thai si alte bunatati (Anca daca erai aici sigur comandai portie dubla).

In timp ce savuram cu placere mancarea tailandeza am studiat in detaliu obiceiurile. Concluziile la care am ajuns sunt:
-E o buna metoda de a elimina stresul in trafic: refulezi mai bine daca arunci cu apa in soferul care iti taie calea, decat daca il injuri sau scoti bata la el.
-Trebuie sa porti haine largi si inchise la culoare, altfel esti ca la un concurs de tricouri ude…in toata splendoarea ta.
-Pudratul cu creta e o metoda buna de a mangaia diversi.

Sfatul doctorului inainte de calatorie a fost sa bem doar apa imbuteliata. Intrebare pentru doctor si google: ce patesti daca iti intra apa, nici nu vreau sa stiu de unde, in toate orificiile?! Sincer, in prima faza, ca un occidental intepat ce sunt, am incercat din rasputeri sa ma feresc, dar cum rad cu gura pana la urechi si mai casc si gura la toate prostiile n-am reusit.

Acum ne hidratam cu o bere (asa am inteles noi cel de-al doilea sfat vital al medicului) si savuram o nargilea, ca doar ne-am lasat de fumat, iar nebunia continua. Ne stropim cu cei de la mesele invecinate ca niste copii de 3 ani.

Vorba unui bun prieten: E MIEZ!!!

7 Responses to Bangkok-Songkran festival- partea a II-a (14 Aprilie)

 1. Brindusa says:

  You lucky bastards! Have fun in continuare! :))

 2. Dana Tanasi says:

  Salut!
  Imi place mult ce vad, chiar si de acasa! 😀
  Aveti grija de voi, distractie placuta si postati cat puteti de des!:)

 3. la ultimele poze ati bagat aparatu` in punga?????

 4. Dan says:

  eu credeam ca e fum de la narghilea :)

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.