Bangkok-Songkran festival-partea I (11-13 Aprilie)

Operatiunea viza la granita: am plecat bine informati de acasa stiind exact de ce acte avem nevoie pentru a obtine viza in aeroport: poze, bilete de iesire din tara etc. Aveam tot ce ne trebuia cu o mica mentiune: pozele erau in bagajul de cala, pe care-l puteam ridica doar dupa ce treceam de nenea cu stampila, iar biletele de iesire din tara erau pe email. In plus, cereau si tichetul de imbarcare din Sri Lanka, care bineinteles ca mi-a cazut din buzunar cine stie pe unde.
Treaba cu pozele ne-a costat 3dolari de caciula, aproape cat jumatate de noapte de cazare. Neavand net pe telefon a trebuit sa alergam prin tot aeroportul pentru a prinde semnal wifi moca. Intr-un final, i-am aratat tipului biletele pe telefon, tichetul lui Razvan de imbarcare si dupa ce am zambit frumos, cum numai o femeie care are nevoie de ceva stie, am obtinut stampila mult dorita.

Am ajuns in sfarsit in Bangkok. Planul era sa stam 2 zile dupa care sa fugim in Phuket, sa inchiriem biciclete si sa pedalam 10 zile pe coasta Tailandei. Cine a stiut ca in perioada 12-15 Aprilie e festivalul Songkran (anul nou Tailandez). Prost sa fii, noroc ca esti in locul si la momentul potrivit. Si astfel planurile s-au adaptat, cele 2 zile s-au transformat in 5 (in ritmul acesta o sa ajungem in 2,5 ani acasa).
E nebunie curata pe strazi. De dimineata pana noaptea tarziu oamenii se stropesc cu apa, si nu cu un pic de apa…unii folosesc chiar si furtunul, galeata etc. Pentru a te binecuvanta suplimentar te picteaza pe fata cu pudra de creta.
Neavand alternativa si la insistentele lui Razvan, barbatul responsabil cu care am pornit in aventura vietii mele, ne-am inarmat cu pusti cu apa si am pornit la atac. Ce a rezultat se poate vedea mai jos…am ajuns inapoi la hostel uzi leoarca pana la chiloti (vorba vine…am renuntat la ei din prima zi din cauza caldurii).

Paul P ar fi in elementul lui aici.

P.S. Parca ar fi o zi normala la birou, mai precis la etajul 3, singura diferenta este ca nu se folosesc gloante de cauciuc.

4 Responses to Bangkok-Songkran festival-partea I (11-13 Aprilie)

  1. Seba says:

    Super tare! :) Armele le-ati inchiriat?

  2. claudia says:

    …si la noi ploua cu galeata..si mai sunt si 4 grade..si daca vrei o baie, trebuie doar sa stai linistit pe trotuar (in dreptul unei balti, bineinteles) si sa astepti :)

Leave a Reply

Please use your real name instead of you company name or keyword spam.